ua en ru

Компанія Nintendo офіційно заявила про повне припинення виробництва ігрової консолі Wii

Компанія Nintendo офіційно заявила про повне припинення виробництва ігрової консолі Wii. Про це повідомила прес-служба компанії Nintendo, передає телеканал "Росія 24".

Повідомляється, що раніше на сайті ігрової корпорації вже з'являлася інформація про зупинення випуску Wii. Але тільки зараз стало відомо про рішення керівництва Nintendo остаточно згорнути виробництво.

Консоль Wii з бездротовими контролерами, що реагують на рухи гравця, вперше з'явилася на полицях магазинів у 2006 р. І хоча консоль не підтримувала відео високого дозволу, вона стала однією з найбільш продаваних для Nintendo. За весь час існування приставки Nintendo продала більше 100 млн екземплярів по всьому світу, що можна порівняти з результатами конкурентів - Xbox від Microsoft і PlayStation 3 від Sony.

У минулому році Nintendo випустила більш дешеву, урізану версію ігрової консолі, яка носить назву Wii Mini. Тоді ж, в 2012 р., на зміну Wii прийшла приставка Nintendo Wii U, яка мала суттєві відмінності від своєї попередниці - геймпад нового типу з сенсорним екраном і можливість підтримувати відео високої роздільної здатності. Проте популярність цих приставок невелика.

З моменту запуску продажів у минулому році було реалізовано 3,61 млн консолей. У II кварталі 2013 р. компанія продала лише 160 тис. пристроїв. Незважаючи на слабкі продажі, Nintendo розраховує реалізувати 9 млн приставок до кінця фінансового року.