ua en ru

Компанія Hyundai передала Україні перший швидкісний поїзд

Україні презентовано перший швидкісний поїзд Hyundai, завдяки якому відстань від Києва до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львова - за 4,5 години, до Донецька - за 5,5 годин. Участь у церемонії передачі першого поїзду, що відбулася сьогодні, 20 грудня, у м. Чангвон (Корея), взяв віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Побачити перший зразок поїзду Hyundai, виготовлений за індивідуальним замовленням для України, мала змогу не лише урядова делегація, а й представники ЗМІ, які прибули до Кореї. Дизайн поїзду дійсно є унікальним - відповідає найсучаснішим технічним вимогам до пасажирського рухомого складу, комфорту, енергозбереження. На перших поїздах, що курсуватимуть в Україні, міститиметься символіка Євро-2012. Серед інших нововведень - надання пасажирам послуги бездротового доступу до Інтернет, тож час у дорозі промайне не лише швидко, а й з користю.

Перші два поїзди виробництва Hyundai Rotem прибудуть в Україну вже наприкінці лютого 2012 року, чотири - до початку травня наступного року. Ці шість електропоїздів будуть надані "Укрзалізниці" до Євро-2012 і з'єднають між собою чотири міста, що прийматимуть Євро-2012. Відтак, за словами Колеснікова, на регулярних залізничних маршрутах перші поїзди курсуватимуть вже з травня 2012 року.