ua en ru

Компанія 3Par погодилася на пропозицію Dell, яка готова купити її за 1,8 млрд долл

Американський виробник систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. прийняв пропозицію про покупку від американського виробника комп'ютерних систем Dell Inc., який погодився виплатити приблизно 1,8 млрд дол. готівкою проти 1,6 млрд дол., про які було заявлено раніше. Таким чином, Dell виплатить 27 дол. за кожну звичайну акцію 3Par - на 2,7 дол. більше, ніж компанія мала можливість отримати за умовами підписаної напередодні угоди про злиття, повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі 3Par, повідомляє РБК.
У документі наголошується, що представники компаній підписали другу додаткову угоду, що уточнює фінансові умови договору від 16 вересня 2010 р., коли Dell пропонувала за акцію 3Par 18 дол., тобто премію в 8,35% до ціни на закритті торгів 13 серпня 2010 р. Оскільки основні пункти угоди були збережені в початковому вигляді, дата завершення операції залишилася колишньою - VI квартал 2010 р. Крім того, в силі залишається пункт договору, 3Par, що зобов'язує, виплатити Dell 72 млн дол., у випадку якщо вона погодиться на злиття з третьою стороною, пропозицію якої визнає вигіднішою. Незмінним залишається і намір Dell після закінчення операції інтегрувати 3Par до портфелю ключових активів, що забезпечить компанію можливістю створювати інноваційні продукти для зберігання і управління інформацією. Згідно з очікуванням ради директорів Dell, поглинена компанія почне приносити прибуток вже в 2012 р.
Нагадаємо, виробник комп'ютерної техніки Hewlett-Packard (HP) 26 серпня 2010 р. зробив спробу перебити переглянуту у бік підвищення пропозицію Dell про покупку 3Par за 1,6 млрд дол. (24,3 дол. за 1 акцію). Dell же, у свою чергу, напередодні підвищила фінансову планку, відреагувавши на підвищення вартості контракту про покупку 3Par компанією HP, що наполегливо претендує на розробника.
Компанія Dell з головним офісом в Остіні (штат Техас, США) заснована в 1984 р. На сьогоднішній день компанія є одним зі світових лідерів у галузі розробки і виробництва комп'ютерних систем і третім за величиною виробником комп'ютерів у світі. Обладнання, вироблюване Dell, включає сервери, системи зберігання даних, робочі станції, мережеве обладнання, персональні комп'ютери, ноутбуки і КПК, принтери, багатофункціональні пристрої, монітори, проектори, телевізори.
Виробничі потужності компанії знаходяться в Остіні (штат Техас, США), Нашвілле (штат Теннессі, США), Ельдорадо до Сул (Бразилія), Лімерику (Ірландія), Пінанге (Малайзія) і Сямине (Китай). Генеральним директором Dell Inc. є її засновник Майкл Делл.