ua en ru

Компанії Коломойського та Суркіса оскаржили приватизацію "Дніпрообленерго"

Компанії Коломойського та Суркіса оскаржили приватизацію "Дніпрообленерго" Український бізнесмен Рінат Ахметов

ПАТ "Львівобленерго" та ТОВ "Бізнес-Інвест", які належать відповідно українським бізнесмена Григорію Суркісу та Ігорю Коломойському оскаржили в суді приватизацію ПАТ "Дніпрообленерго", яке належить бізнесменові Рінату Ахметову. Відповідні ухвали Господарського суду Києва опубліковані в єдиному реєстрі судових рішень.

Так, вищезазначені компанії зажадали визнати недійсним розпорядження Кабінету міністрів України від 15 лютого 2012 року № 89-р в частині погодження умов продажу державного пакета акцій "Дніпрообленерго", а також визнати недійсним накази Фонду державного майна України про проведення аукціону з продажу пакету акцій "Дніпрообленерго" та визнання переможцем конкурсу компанію ДТЕК.

Також сторони зажадали визнати недійсним договір купівлі-продажу 2 млн 995 тис. 809 акцій номінальною вартістю 29 млн 958,09 тис. грн, що становить 50% статутного капіталу "Дніпрообленерго", укладеного ФДМУ з ДТЕК.

Суд також попросили зобов'язати ДТЕК повернути ФДМУ все кількість вищевказаний акцій.

В свою чергу суд почав виробництво і прийняв позовну заяву до розгляду. Розгляд справи призначено на 23 вересня 2015 р.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України звернулася до суду з проханням визнати незаконною приватизацію ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Закарпаттяобленерго" та ПАТ "Донбасенерго".