ua en ru

Коморовський впевнений, що Україна та ЄС підпишуть угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі

Україна та ЄС підпишуть договір про асоціацію під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Про це заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський під час прес-конференції глав держав Центральної Європи у Братиславі, передає радіо "Свобода".

Коморовський, який сьогодні провів розмову з Президентом України Віктором Януковичем, зауважив, що Україна зробила прогрес у "реалізації рішень, які обумовлюють підписання угоди", і водночас застеріг, що цей процес ще не є завершений.

Президент Польщі також висловив надію, що Україна з користю для себе, але також з користю для ЄС "подолає інші перепони", адже підписання договору про асоціацію матиме вирішальне значення для інтеграції України з західним світом .

"Підписання договору про асоціацію вирішить про напрям інтеграції України з західним світом, вплине також на те, що великий український ринок функціонуватиме на тих самих принципах, що весь європейський ринок, отже буде вигідним, добрим місцем для бізнесу", - наголосив Коморовський.

У свою чергу Президент Литви Далія Ґрибаускайте зауважила, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко є символом того, що діється в Україні, ставлення влади до опозиції та судочинства.

Оцінюючи шанси на підписання угоди у Вільнюсі Президент Литви підкреслила, що рішення у цій справі ще не прийнято, але не виключено, що так станеться.

Читайте також: Янукович: На саміті в Братиславі жодна країна не висловилась проти євроінтеграційних планів України