ua en ru

Коморовський схвалив зміни в угоду про малий прикордонний рух з Україною

Коморовський схвалив зміни в угоду про малий прикордонний рух з Україною Фото: Петро Порошенко (ліворуч) і Броніслав Коморовський

Украинцы смогут находиться на приграничных территориях Польши до 90 дней

Діючий Президент Польщі Броніслав Коморовський підписав закон про ратифікацію протоколу, що змінює Угоду про малий (місцевий) прикордонний рух (МПР) з Україною. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на президентську канцелярію.

Насамперед, збільшено час перебування у прикордонній зоні для тих, хто має дозвіл на МПД з 60 до 90 днів.

Друга зміна - це звільнення від консульського збору для осіб, які клопочуть про видачу другого і подальшого дозволу на МПР.

Також ці особи менше чекатимуть на подачу заяви, а також зможуть подавати документи в пунктах, що розташовані у містах, де немає польських консульських установ.

Крім того, відтепер необов'язково мати медичне страхування під час перебування у прикордонній зоні.

Доповнено перелік адміністративних одиниць у прикордонній зоні (3 - у Волинській і 1 - у Львівській областях), де діє МПР.

Зазначимо, що зміни до угоди про МПР були підписані в грудні 2014 р. у Варшаві президентами Польщі - Броніславом Коморовським і Петром Порошенком.

Нагадаємо, 25 червня Сейм Польщі надав повноваження президенту країни ратифікувати протокол, змінює угоду про малий прикордонний рух (МПР) з Україною.