ua en ru

У кімнатах поліції у метро Харкова встановлять камери відеоспостереження

У кімнатах поліції у метро Харкова встановлять камери відеоспостереження Фото: Олег Бех (facebook.com)

Рішення було прийнято після викриття співробітників патрульної поліції, які знущалися над затриманими

У кімнатах поліції у харківському метро встановлять камери відеоспостереження. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех, передає РБК-Україна, посилаючись на Facebook Міністерства внутрішніх справ України.

За його словами, відповідне рішення було прийняте після того, як група співробітників сектора патрульної поліції, які несли службу на станції метро "Південний вокзал", була викрита у знущаннях над затриманими і вимаганні у них грошей за непритягнення до адміністративної відповідальності.

У кімнатах поліції у метро Харкова встановлять камери відеоспостереження

"Мною дано доручення на установку камер спостереження у приміщеннях, де працюють з людьми. Камери, які будуть стояти в цих кабінетах, будуть виведені на сервер з архіватором, і ми будемо бачити, кого хто опитував, і з якою метою ці люди туди доставлялися", - сказав Бех.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області викрила групу працівників Національної поліції, які підозрюються у знущаннях над затриманими та отриманні хабарів.

У липні 2018 року поліцейські несли службу на станції метро "Південний вокзал". Патрульні, побачивши чоловіка в стані алкогольного сп'яніння, підійшли до нього з'ясувати ситуацію.

"Чоловік намагався пояснити, що повертається з роботи додому і випив пляшку пива. Однак правоохоронців така відповідь не задовольнила, і його силою затягнули в поліцейську кімнату. Один з підозрюваних збив потерпілого з ніг спеціальним прийомом, від чого останній втратив свідомість. Коли чоловік прийшов у себе, інший патрульний завдав йому кілька ударів в голову", - повідомили в прокуратурі.

Крім того, іншому доставленого в поліцейську кімнату поліцейські розбили об голову стілець, били ногами і руками по тулубу та голові.

Правоохоронців затримали під час одержання неправомірної вигоди. На даний час трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

Як писало РБК-Україна раніше, Мукачівська місцева прокуратура почала кримінальне провадження за фактом побиття 20 липня співробітниками поліції двох місцевих жителів.