ua en ru

Комунальні санаторії КМДА знаходяться у незадовільному стані

Комунальні санаторії Київської міської державної адміністрації (КМДА) знаходяться у незадовільному стані. Про це сьогодні під час розширено апаратної наради КМДА повідомив заступник голови КМДА Віктор Корж, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, ті санаторії 12, які в нас є, якось так трапилось, що вони десь поза увагою трошки опинилися. Відверто кажучи, моя інспекція, в тому числі й в Криму, засвідчила жахливий стан одного, наприклад, з закладів. Пенітенціарний заклад сьогодні у більш пристойному вигляді, ніж наші деякі санаторії Київської адміністрації. Не може столиця бути представлена будь де, особливо в Криму, такими закладами, що я би свою дитину туди б не відправив би ні лікуватись, ні відпочивати, ні з будь якою іншою метою", - розповів Корж.

За його словами, перевірка санаторіїв показала, що в них роздуті штати "як в Hilton", а фінанси зовсім не контролюються.

"Ми тримали 27 людей в управлінні цими санаторіями, воно абсолютно не справилось це управління, я запропонував звільнити посаду начальнику в цьому управлінні й друге - на 100-120 відпочиваючих дітей, в нас персоналу 130-150 осіб, це пропорція в Hilton. вона Розумієте, колосально роздуті апарати управління. Я звернувся з проханням до департаменту терміново провести перевірку фінансово господарської діяльності. Не враховані ліжка, не враховані послуги, благодійні внески ніким не контролюються, задач по звітам, по кошторисам, по ремонтам ніхто не збирав. Просто ганебна ситуація", - додав Корж.

Читайте також: Рада має намір розслідувати зловживання чиновників Мінохоронздоров'я