ua en ru

Комітети Ради заслухають звіт МВС про не звільнених екс-співробітників "Беркута"

Комітети Ради заслухають звіт МВС про не звільнених екс-співробітників "Беркута" Фото: Іван Мельничук

Депутати сподіваються, що в засіданні візьме участь Аваков

Антикорупційний комітет на спільному засіданні з Комітетом правоохоронної діяльності щодо справ розслідування злочинів на Майдані заслухають звіт Міністерства внутрішніх справ про колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", які не були звільнені з правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба БПП.

Як розповів народний депутат Іван Мельничук, парламентарії сподіваються, що в засіданні візьме участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Виникла дискусія, оскільки, за законом, таких співробітників "Беркута" не можна звільнити, тому що вони були в зоні АТО. Деякі з них спеціально приїжджали на добу - дві, але все одно знаходилися в зоні АТО. Нам потрібно прибрати цю норму закону, але це на них не буде відображатися, тому що закон зворотної сили немає. Тому, планується таке засідання, щоб отримати звіт МВС", - сказав Мельничук.

Нагадаємо, напередодні Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти колишнього бійця "Беркута" Олександра Бєлова, якого підозрюють у вбивстві двох активістів Майдану.