ua en ru

Комітети Ради повинні розглянути поправки до законів щодо безвізового режиму з ЄС до кінця жовтня

Комітети Ради повинні розглянути поправки до законів щодо безвізового режиму з ЄС до кінця жовтня Фото: Андрій Парубій

Парубій зазначив, що Рада повинна прийняти законопроекти щодо лібералізації ЄС візового режиму на початку листопада

Парламентські комітети з питань запобігання та протидії корупції і законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності повинні розглянути поправки до законопроектів щодо лібералізації візового режиму з ЄС до 3 листопада.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій в ході засідання робочої групи з розробки законопроектів з питань удосконалення законодавства щодо виконання "Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України", передає кореспондент РБК-України".

За словами Парубія, крайній термін подачі відповідних правок у пакет лібералізаційних законопроектів настав ще 23 жовтня.

Сама робоча група повинна обговорити всі можливі ризики тих чи інших правок і подати спільну позицію профільних комітетів, які і будуть приймати остаточне рішення.

Разом з тим, Парубій нагадав, що парламент повинен прийняти зазначені законопроекти на пленарному тижні з 3 по 6 листопада.

"Ми повинні цей пакет законів прийняти на наступному пленарному тижні",- додав Парубій.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що для отримання безвізового режиму з ЄС до 2016 року необхідно прийняти 12 законопроектів.