ua en ru

Комітет завтра заслухає звіт МЗС щодо договірної бази України з РФ

Комітет завтра заслухає звіт МЗС щодо договірної бази України з РФ Фото: прапори України та Росії (twitter.com/MFA_Ukraine)

На думку глави комітету, вислання дипломатів РФ не матиме суттєвих негативних наслідків

У середу Комітет Верховної ради у закордонних справах заслухає звіт Міністерства закордонних справ (МЗС) України щодо договірно-правової бази з Російською Федерацією. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла голова Комітету ВРУ у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко.

"Завтра на Комітеті ВР представники Міністерства закордонних справ представлять інвентаризацію договірно-правової бази з Російською Федерацією. Послухаємо, що потрібно денонсувати, заслухаємо МЗС і почуємо про стан справ", - заявила Гопко.

На її думку, вислання українських дипломатів з РФ не призведе до суттєвих негативних наслідків.

"У нас і так були зведені до мінімуму наші дипломатичні канали. Немає послів, ні РФ тут, ні України там. Ми вичистили тих представників РФ, які використовували дипломатичне прикриття. Очевидно, питання про звільнення громадян України з заручників - наразі у руках Путіна", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння в Солсбері (Велика Британія) колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки.