ua en ru

Комітет ВР заслухає звіт МІП про інформаційні заходи в Україні

Комітет ВР заслухає звіт МІП про інформаційні заходи в Україні Фото: Вікторія Сюмар (nfront.org.ua)

Пропонується запросити МІП для звіту 3 жовтня

Міністерство інформаційної політики має звітувати щодо проведених інформаційних заходів в Україні про реалізацію державних програм. Про це заявила голова комітету парламенту з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат Вікторія Сюмар, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, пропонується запросити МІП для звіту 3 жовтня.

"Давайте почнемо з цієї великої статті витрат - інформаційні заходи. Це для нас аргументація, чому ми просимо для Мініформ до 362 млн додатково 262 млн грн. Це перший звіт. Об’єктивно, нехай табличку покажуть, скільки вони заплатили CNN. Голосуємо запросити Мініформ на звітування, на 3 число", - заявила Сюмар.

Під час засідання нардепи наголосили на необхідності заслухати звіти від інших відомств щодо того, яким чином витрачаються кошти бюджету.

"Пропоную і Нацраду заслухати, і Суспільне, і іномоволення - як витрачаються кошти. Це дуже якісне обговорення, яке потрібно провести", - наголосили члени комітету.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, комітет вирішив, що у державному бюджеті на 2019 рік мають бути збільшені видатки для Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також Міністерства інформаційної політики.

Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 рік у Верховній раді України.