ua en ru

Комітет ВР рекомендує Кабміну передбачити 1 млрд гривень на житлові кредити для молоді

Комітет ВР рекомендує Кабміну передбачити 1 млрд гривень на житлові кредити для молоді Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Уряду рекомендували також прискорити прийняття постанов по фінансуванню отримання молоддю житла

Комітет Верховної ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує Кабінету міністрів у законопроекті "Про державний бюджет України на 2019 рік" передбачити видатки на держкредити молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на житло у розмірі 1 млрд гривень. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

Також рекомендовано прискорити прийняття ряду постанов уряду щодо врегулювання питань фінансування отримання молоддю житла.

"Депутати рекомендували Кабінету міністрів при прийнятті проекту закону "Про Державний бюджет України на 2019 рік" передбачити видатки на бюджетну програму "надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла" 1 млрд грн", - сказано у повідомленні.

Крім того, комітет доручив Державній службі статистики України та облдержадміністраціям відновити державне статистичне спостереження щодо обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Нагадаємо, Рада надала право переселенцям з інвалідністю ставати на соціальний квартирний облік.

РБК-Україна також повідомляло, що парламент передбачив забезпечення житлом військових, які прибули з окупованих територій.