ua en ru

Комітет ВР рекомендував прийняти зміни до Повітряного кодексу щодо розширення переліку суб'єктів державіації

Комітет Верховної Ради України з питань транспорту і зв'язку рекомендував прийняти в цілому законопроект № 2122а "Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо суб'єктів державної авіації", внесений Кабінетом міністрів України. Про це повідомила прес-служба ВР.

Вказаним законопроектом передбачено розповсюдити механізм регулювання діяльності державної авіації України на юридичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері розробки, виробництва, ремонту, модернізації, технічного супроводження експлуатації, збільшення ресурсу, зберігання, демілітаризації та утилізації державних повітряних суден, їх складових частин. З цією метою запропоновано внесення змін до статей 1, 4 Повітряного кодексу України.

Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України у своєму висновку підтримує його прийняття за основу. Разом з тим управління звертає увагу на те, що суб‘єктами "державної (військової) авіації" є не Збройні сили України та інші військові формування в цілому, а суб‘єкти авіаційної діяльності, які входять до їх складу. У зв‘язку з цим пропонується внести до проекту відповідні зміни.

За результатами обговорення на засіданні комітет прийняв рішення законопроект "Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо суб'єктів державної авіації", № 2122а від 24 травня 2013 р, прийняти за основу та в цілому.