ua en ru

Комітет ВР просить уряд погасити 4,2 млрд гривень заборгованості теплопостачальникам

Комітет ВР просить уряд погасити 4,2 млрд гривень заборгованості теплопостачальникам Фото: комітет ВР звернеться до Гройсмана з приводу опалювального сезону

Комітет просить вжити невідкладних заходів для забезпечення підготовки до опалювального сезону

Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства вирішив звернутися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням вжити невідкладних заходів для забезпечення підготовки до опалювального сезону. Про це повідомляє прес-служба інформаційного управління ВР.

Так, на засіданні 7 вересня члени комітету заслухали інформацію представника Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Комітет вирішив звернутися до… Гройсмана з проханням вжити невідкладних заходів для забезпечення підготовки до опалювального сезону та передбачити у змінах до Закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що мова йде про заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню і бюджетним організаціям, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості вказаних послуг затвердженим тарифам в період 2015-2016 років в обсязі 3,6 млрд гривень.

"Комітет також просить вжити заходів щодо забезпечення до 1 жовтня 2016 року погашення заборгованості бюджетів всіх рівнів перед теплопостачальними підприємствами в обсязі 4,2 млрд гривень, зокрема: боргу з різниці в тарифах для бюджетних установ 2,1 млрд гривень, боргу бюджетних установ з оплати спожитих житлово-комунальних послуг 1,1 млрд гривень, боргу по пільгах і житлових субсидіях 1,0 млрд гривень", - підкреслюється в ньому.

Також комітет просить уряд забезпечити до 20 вересня подання на розгляд ВР законопроекту про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.

Нагадаємо, борг окупованих територій Донбасу перед "Укренерго" за постачання електроенергії досяг 24 млрд гривень.