ua en ru

Комітет ВР пропонує в держбюджеті на 2014 р. збільшити фінансування органів безпеки і оборони України

Комітет з питань національної безпеки і оборони розглянув проект закону про державний бюджет України на 2014 рік і пропонує збільшити фінансування органів сектору безпеки і оборони держави. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України (ВР).

Народні депутати, зокрема, пропонують у законопроекті №3000 збільшити витрати Міністерства оборони на суму 4, 8 млрд грн, довівши до мінімальної потреби, яка становить 19,8 млрд грн.

Члени Комітету зазначили, що передбачені проектом показники не дозволяють виконати заходи з реформування Збройних Сил України та скорочення їх чисельності.
Комітет також пропонує збільшити витрати на 270 млн грн Державній прикордонній службі України та привести у відповідність із законом "Про Державну прикордонну службу України" питання статусу головного розпорядника державних коштів.

Члени Комітету, розглянувши пропозиції уряду щодо фінансування Головного управління розвідки Міністерства оборони, пропонують збільшити витрати на 123,2 млн гривень для вирішення першочергових завдань, а також недопущення зниження рівня забезпечення життєдіяльності компонентів системи воєнної розвідки України.

Державному космічному агентству України, з урахуванням погашення боргових зобов'язань за кредитами, залученими під державні гарантії для реалізації проектів, пропонується збільшити витрати на 230,7 млн гривень на відновлення фінансування за бюджетною програмою "Виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері космічної галузі".\

Пропонується також передбачити надання державних гарантій за кредитами, які залучаються для створення космічно-ракетного комплексу "Циклон-4" та програми утилізації твердого ракетного палива.

Комітет пропонує збільшити витрати Службі безпеки України на 991,6 млн грн., Управління державної охорони України - на 104 млн грн., Службі зовнішньої розвідки України - на 160 млн грн, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України додатково передбачити бюджетні призначення в сумі 421,12 млн гривень.