ua en ru

Комітет ВР пропонує передати встановлення компенсації батькам дітей-чорнобильців місцевій владі

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти рекомендував підтримати законопроект №3402 "Про внесення змін до статті 30 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо виплати грошової компенсації батькам потерпілих дітей)".

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти рекомендував підтримати законопроект №3402 "Про внесення змін до статті 30 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо виплати грошової компенсації батькам потерпілих дітей)". Про це повідомила прес-служба ВР.

Законопроект, розроблений народним депутатом від фракції Партії регіонів Володимиром Пеховим, пропонує уточнити категорії дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, при невідвідуванні яких потерпілими дітьми їх батькам відповідно до статті 30 Закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надається грошова компенсація.

Також законопроект передбачає, що з 1 січня 2015 р. виплачувати таку грошову компенсацію у розмірі середньої вартості харчування в цих закладах, що встановлюється органами місцевого самоврядування, а не в розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України, як передбачено чинною нормою статті 30 цього закону.