ua en ru

Комітет ВР збереться сьогодн для розгляду євроінтеграційних законопроектів, - Кожем'якін

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності збереться сьогодні в 18:00 для розгляду доопрацьованого законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном, а також інших євроінтеграційних законопроектів. Про це повідомив на погоджувальній раді депутатських груп і фракцій ВР голова цього комітету, народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я офіційно заявляю, що раніше озвучена інформація про засідання нашого комітету, правдива. Нічого не скасовувалося. Нам необхідно відпрацювати проект закону про прокуратуру", - заявив Кожем'якін.

"У п'ятницю станом на 16:00 надійшло 517 поправок до закону про прокуратуру, проте в суботу і неділю надійшло ще більше. Але 128 поправок внесла Партія регіонів. Комітет працював у вихідні, ми підготували порівняльні таблиці поправок, проте сьогодні надійшли ще надійшли 128 поправок... Це ускладнить роботу... Ми готові працювати всю ніч, якщо буде готовий до розгляду закон про прокуратуру, то він буде завтра запропонований до розгляду", - заявив Кожем'якін.

За його словами, комітет може зібратися сьогодні в 18:00 замість 14:30, так як опозиція наполягає на необхідності розгляду парламентом вже зареєстрованого опозицією проекту закону 3599-д. Кожем'якін повідомив, що на засіданні комітету 18:00 будуть розглянуті проекти законів щодо направлення на лікування ув'язнених.

"Тому ми пропонуємо провести в 18:00 засідання комітету, адже робоча група засідатиме в 16:00". - зазначив Кожем'якін.

Крім того, за його словами, в середу відбудеться ще одне засідання комітету, куди запрошено моніторингова місія Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, а також голова Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські.

Нагадаємо, раніше прес-служба комітету повідомила, що розгляд євроінтеграційних законопроектів, в тому числі і з лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко , перенесено з понеділка, 18 листопада, на середу 20 листопада 2013 р.