ua en ru

Комітет ВР з питань свободи слова вирішив законодавчо конкретизувати поняття "цензура та перешкоджання профдіяльності журналіста".

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації прийняв рішення законодавчо конкретизувати поняття «цензура та перешкоджання професійній діяльності журналіста» для посилення боротьби з проявами цензури. Таке рішення було ухвалене у формі заяви на сьогоднішньому засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Комітет висловив занепокоєність у своїй заяві щодо тиску на журналістів та цензури на загальноукраїнських каналах. Крім того, в заяві йдеться про те, що в українських телевізійних ЗМІ існують ознаки згортання свободи слова.

Комітет прийняв рішення звернутися до Президента, ВР, Кабміну з вимогою вжитих всіх заходів для захисту громадянських та професійних прав журналістів, а також звернувся до парламентських фракцій з проханням прискорити проведення парламентських слухань по свободі слова.

Комітет звернувся до телеканалів «Студія 1+1» та СТБ з вимогою надати офіційну відповідь на інформацію від журналістів цих каналів з приводу цензури. Комітет також рекомендував Нацтелерадіо здійснювати моніторинг ЗМІ з приводу можливої цензури на них