ua en ru

Комітет ВР звернеться до Гройсмана щодо погашення заборгованості з виплати зарплати

Комітет ВР звернеться до Гройсмана щодо погашення заборгованості з виплати зарплати Фото: робоча зустріч в комітеті ВР (iportal.rada.gov.ua)

Комітет також звернеться з цього приводу до ГПУ та Мінсоцполітики

Комітет Верховної ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення звернеться до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням утворити робочу групу для вирішення питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати та сплати ЄСВ. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату Ради.

Так, у комітеті відбулася робоча зустріч з представниками центральних органів виконавчої влади, профспілок, роботодавців, фондів соціального страхування щодо забезпечення конституційних прав застрахованих осіб на повноцінні страхові виплати у системі загальнообов’язкового соціального держстрахування та обчислення страхового стажу.

У ході зустрічі йшлося про високі показники заборгованості з виплати зарплати та ЄСВ на підприємствах, в установах і організаціях держсектору.

"За підсумками зустрічі, прийнято рішення звернутися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням утворити робочу групу з метою вирішення питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати та сплати ЄСВ, зокрема узгодження графіків погашення цих заборгованостей", - сказано у повідомленні.

Крім того, комітет звернеться до Міністерства соціальної політики з проханням надати розширену інформацію щодо заборгованості з виплати зарплати та сплати ЄСВ;

Нардепи також вирішили звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень законів, поновлення порушених прав і притягнення до відповідальності осіб, які допустили ці порушення.

Нагадаємо, на початку жовтня Міненерго анонсувало, що найближчим часом в Україні істотно скоротять заборгованість по зарплаті шахтарям.

Як писало РБК-Україна раніше, з січня по липень цього року Міністерство юстиції України стягнуло 270 мільйонів гривень заборгованості по заробітній платі.