ua en ru

Комітет рекомендує ВР відновити пенсії для працюючих пенсіонерів в повному обсязі

Комітет рекомендує ВР відновити пенсії для працюючих пенсіонерів в повному обсязі Фото: Раді рекомендують відновити пенсії для працюючих пенсіонерів в повному обсязі

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законопроект №4325 щодо відновлення пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів в повному обсязі та рекомендує прийняти його за основу, передає інформаційне управління парламенту.

"У разі ухвалення Верховною Радою даного законопроекту, з чинного законодавства буде виключена тимчасова на 2016 рік норма, яка обмежує виплати пенсій, призначених за віком, по інвалідності, на пільгових умовах та як чорнобильцям й науковцям. Зазначене забезпечить для працюючих пенсіонерів отримання пенсійних виплат в повному обсязі і не застосовування до них обмежувальні заходи", - сказано в повідомленні.

На думку голови комітету Людмили Денісової, такі зміни зможуть гарантувати підвищення рівня життя для пенсіонерів та забезпечать доступ громадян до їх законних прав.


"Фінансовий стан нашої держави на сьогодні поліпшився, тож і надалі обмежувати суму виплат пенсій працюючим громадянам немає необхідності. Ми підтримуємо даний законопроект та рекомендуватимемо Верховній Раді України прийняти його за основу з подальшим доопрацюванням до другого читання", - зазначила парламентар.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму черговому засіданні в середу має намір врегулювати питання зі своєчасною виплатою пенсій і соцвиплат внутрішньо переміщеним особам.