ua en ru

Комітет рекомендує ВР внести зміни до Повітряного кодексу щодо зборів з суб'єктів авіації

Комітет рекомендує ВР внести зміни до Повітряного кодексу щодо зборів з суб'єктів авіації Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

Відповідний законопроект рекомендується прийняти в цілому

Комітет з питань транспорту рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект №5261 "Про внесення змін до Повітряного кодексу України (щодо відповідності до вимог національного та міжнародного законодавства в авіаційній галузі)". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, законопроектом пропонується виключити пункт 3 Розділу XIX Прикінцевих та перехідних положень Повітряного кодексу України, відповідно до якого державні збори із суб'єктів авіаційної діяльності за сертифікацію, реєстрацію, перереєстрацію об'єктів та суб'єктів авіаційної діяльності та супроводження їх діяльності і за надання прав на експлуатацію повітряних ліній, справляються до набрання чинності законом "Про адміністративні послуги" та іншими законами, що регулюють справляння відповідних зборів.

"Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить врегулювати розбіжності в тлумаченні положень Повітряного кодексу і Закону "Про адміністративні послуги" та позбавить можливості окремих суб'єктів авіаційної діяльності затримувати сплату державних зборів до державного бюджету через судові позови і буде сприяти повноті відповідних надходжень", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у березні Рада прийняла в другому читанні законопроект №4046а "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації". За відповідний документ проголосували 243 депутати ВР.