ua en ru

Комітет рекомендує ВР удосконалити закон про державні нагороди

Комітет рекомендує ВР удосконалити закон про державні нагороди Фото: парламент (facebook.com)

Урядовий законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній раді прийняти за основу проект закону №8053 "Про внесення змін до статті 11 закону "Про державні нагороди України". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Зазначається, що проект дасть змогу одержувати державні нагороди України не тільки науковим працівникам, які розробляють підручники, а й педагогічним працівникам та колективам розробників.

Так, даний законопроект розроблений з метою перенесення номінації "за створення підручників для закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти та вищої освіти" з номінації державної премії у галузі науки і техніки до номінації держпремії у галузі освіти.

Таким чином, стаття 11 закону про держнагороди буде приведена у відповідність до положень закону "Про освіту".

У пояснювальній записці до документу вказано, що внесення такої ініціативи дасть можливість, зокрема: забезпечити формування законодавчого підґрунтя для внесення змін до указу президента "Про Державну премію України в галузі освіти" від 30 вересня 2010 року № 929/2010; подавати підручники разом з документами та матеріалами на здобуття держпремії галузі освіти громадянам України (колективам), які є фахівцями в галузі освіти; привести визначення назв закладів освіти відповідно до нового закону про освіту.

"За підсумками загального обговорення члени комітету рекомендували Верховній раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту ВР проект закону про внесення змін до статті 11 закону "Про державні нагороди України", №8053, поданий Кабінетом міністрів України, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому Кабмін вніс законопроект про зміни до закону про освіту.