ua en ru

Комітет рекомендує ВР врахувати пропозиції Порошенко при продовженні мита на металобрухт

Комітет рекомендує ВР врахувати пропозиції Порошенко при продовженні мита на металобрухт Фото: Верховна Рада України (rada.gov.ua)

При цьому члени комітету вважають, що пропозиції президента не відповідають національним інтересам України

Комітет парламенту з питань промислової політики і підприємництва рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект про продовження дії мита на експорт брухту чорних металів у розмірі 30 євро за тонну до 15 вересня 2018 року зі пропозиціями президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

Проаналізувавши пропозиції глави держави, члени комітету визнали їх придатними і рекомендують Раді підтримати їх.

"Хоча ці пропозиції не відповідають національним інтересам України і послаблюють дію важливого промислового закону, ми змушені були з ними погодитися. Тому що мінімальна підтримка промисловості краще її повна відсутність", - в той же час підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше представник президента в Раді Ірина Луценко пояснила, що Порошенко не підтримає прийнятий парламентом проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку (№6382) через його несумісності з міжнародними зобов'язаннями України.