ua en ru

Комітет рекомендує ВР ухвалити закон про житлово-комунальні послуги у другому читанні

Комітет рекомендує ВР ухвалити закон про житлово-комунальні послуги у другому читанні Фото: Верховна Рада України

Комітет підтримав зміни щодо набрання чинності положень про пеню за прострочену оплату таких послуг

Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує парламенту ухвалити закон про житлово-комунальні послуги у другому читанні. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Члени Комітету розглянули зміни до підготовленої до другого читання редакції проекту Закону "Про житлово-комунальні послуги" №1581-д. Комітет підтримав зміни до підготовленої до розгляду Верховною Радою у другому читанні редакції законопроекту, які стосуються набрання чинності положень щодо застосування пені за прострочену оплату житлово-комунальних послуг з 1 січня 2019 року (раніше пропонувалось з 1 січня 2018 року)", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на початку 2016 року ВР у першому читанні підтримала проект закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги". За прийняття закону проголосували 242 депутати.

Так, законопроектом встановлюється порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрику.