ua en ru

ВР рекомендують прийняти за основу закон щодо зменшення фіскального навантаження на промвиробників

ВР рекомендують прийняти за основу закон щодо зменшення фіскального навантаження на промвиробників Фото: ВР рекомендують прийняти за основу закон щодо зменшення фіскального навантаження на промвиробників

Відповідні зімни передбачається внести "Перехідних положень" Податкового кодексу України

Комітет парламенту з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект закону №3872 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призупинення індексації нормативної грошової оцінки землі з метою збереження виробничого потенціалу вітчизняних підприємств", передає прес-служба ВР.

Так, законопроектом пропонується встановити на 2015 та 2016 роки коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель на рівні "1", а також продовжити на 2017 рік встановлений порядок розрахунку бази оподаткування єдиним податком для платників єдиного податку четвертої групи (сільськогосподарських товаровиробників).

Відповідні зімни передбачається внести до підрозділів 6 та 8 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

"Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме зменшенню фіскального навантаження на промислових виробників, дозволить скоротити невиробничі витрати суб'єктів господарювання, мінімізувати зростання собівартості продукції та надання послуг, що збереже робочі місця та виробничий потенціал вітчизняних підприємств", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект закону №3810 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість".