ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти за основу проект про об'єкти незавершеного будівництва

Комітет рекомендує ВР прийняти за основу проект про об'єкти незавершеного будівництва Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Проект пропонує встановити порядок ідентифікації об'єктів будівництва

Парламентський комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній раді прийняти за основу законопроект щодо об'єктів незавершеного будівництва та майбутніх об'єктів нерухомості. Про це йдеться в повідомленні на сайті українського парламенту.

"Метою законопроекту № 7084 є запобігання зловживань у сфері будівництва, подвійний продажу об'єктів будівництва та незаконної зміни технічних характеристик таких об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Законопроект пропонує встановити порядок ідентифікації об'єктів будівництва та присвоєння адрес закінченим будівництвом об'єктам; запровадити електронний реєстр проектної документації на будівництво та механізм державної реєстрації права власності на об'єкти незавершеного будівництва та майбутні об'єкти нерухомості; встановити вичерпний перелік способів інвестування та фінансування будівництва об'єктів житлового будівництва з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб.

За результатами обговорення члени комітету рекомендували Раді розглянути законопроект № 7084, прийняти його за основу і доручити комітету доопрацювати його.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тема нацбезпеки стане ключовою для нинішньої сесії Ради.