ua en ru

Тема нацбезпеки стане ключовою для нинішньої сесії Ради, - Геращенко

Тема нацбезпеки стане ключовою для нинішньої сесії Ради, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Геращенко переконана, що вже цієї сесії Рада ухвалить законопроект про нацбезпеку

Тема національної безпеки стане ключовою для нинішньої сесії Верховної ради України. Про це заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба ВРУ.

Так, Геращенко зазначила, що 28 лютого президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект "Про національну безпеку України" як невідкладний.

"Ми переконані, що вже цієї сесії цей законопроект стане законом і, взагалі, тема національної безпеки стане ключовою для нинішньої сесії Верховної ради", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Геращенко, законопроектом про національну безпеку передбачено призначення цивільного міністра оборони.

"Цей законопроект закладає нову архітектуру управління сектором безпеки і оборони. Посилюється демократичний контроль за сектором, вводиться нова система командування. Власне там фіксується важлива норма щодо цивільного міністра оборони. Завдяки нормам, які будуть прийняті цим законом, Україна по суті наблизиться у секторі безпеки і оборони до стандартів НАТО", - заявила Геращенко.