ua en ru

Комітет рекомендує ВР передбачити оприлюднення інформації про фінансове становище банків

Комітет рекомендує ВР передбачити оприлюднення інформації про фінансове становище банків Фото: засідання фінкомітету Ради

Законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4249 про оприлюднення в газетах інформації про фінансове становище банків. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Ради.

Так, законопроектом "Про внесення змін до закону "Про банки та банківську діяльність" (щодо оприлюднення в газетах інформації про фінансове становище банків)" пропонується зобов’язати банки публікувати річну фінансову звітність, річну консолідовану звітність, квартальний баланс, звіт про фінансові результати банку, аудиторські висновки в газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр".

"Під час обговорення зазначалося, що поширення такої інформації лише на сайтах банку не виправдовує себе, створює проблеми пошуку інформації, оскільки на сайтах банку її не так просто знайти і не всі це мають можливість зробити, окрім того є випадки зміни змісту звітів. Тому єдиним варіантом реального забезпечення відкритості інформації про діяльність та стан банків є повернення до публікації", - сказано в повідомленні.

За результатами розгляду комітет ухвалив рішення рекомендувати Раді прийняти цей законопроект за основу та ретельно доопрацювати його до другого читання, створивши відповідну робочу групу.

Нагадаємо, раніше фінкомітет рекомендував ВР прийняти за основу проект закону №5592 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів і розширення можливостей для залучення капіталу)".