ua en ru

Фінкомітет рекомендує Раді вдосконалити порядок емісії цінних паперів

Фінкомітет рекомендує Раді вдосконалити порядок емісії цінних паперів Фото: Верховна Рада України

Відповідні зміни сприятимуть розширенню можливостей для залучення капіталу

Комітет парламенту з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону №5592 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів та розширення можливостей для залучення капіталу)". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Законопроектом пропонується вдосконалити порядок емісії цінних паперів, систему розкриття інформації на фондовому ринку, корпоративне управління в акціонерних товариствах, створити багатосторонню торговельну систему для поширення інформації про попит та пропозицію на фінансові інструменти та впорядкувати діяльність з надання інформаційних послуг на фондовому ринку.

Зазначається, що метою цих змін є підвищення прозорості фондового ринку та рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах у відповідності до європейських практик та стандартів, що сприятиме захисту прав інвесторів та розширенню можливостей для залучення капіталу.

Нагадаємо, раніше фінкомітет рекомендував Раді допомогти банкам провести позасудову реструктуризацію проблемних кредитів.