ua en ru

Комітет рекомендує ВР надати право на пенсію курсантам МВС у разі втрати годувальника

Комітет рекомендує ВР надати право на пенсію курсантам МВС у разі втрати годувальника Фото: Верховна Рада України

Законопроект рекомендують прийняти в цілому

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект закону №5366 "Про внесення змін до статті 30 закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника)". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Ради.

Так, законопроектом пропонується надати право на призначення пенсії в разі втрати годувальника курсантам і слухачам військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і Державної пожежної охорони до закінчення ними цих навчальних закладів, але не довше, ніж до досягнення 23-річного віку.

"Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого забезпечить однакові підходи до порядку виплати пенсій членам сім’ї, а саме: курсантам і слухачам військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України і Державної пожежної охорони, в разі втрати ними годувальника до закінчення навчальних закладів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ВР підтримала в другому читанні законопроект № 4668 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання допомоги на дітей померлого годувальника". За документ проголосував 231 депутат Ради.