ua en ru

Комітет рекомендує ВР доручити Кабміну реорганізувати Держзембанк

Комітет рекомендує ВР доручити Кабміну реорганізувати Держзембанк Фото: голова Кабміну Володимир Гройсман

Законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4523, яким пропонується провести реорганізацію чи приватизацію Державного земельного банку замість ліквідації. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Зокрема, Кабінету міністрів України замість ліквідації утвореного ним публічного акціонерного товариства "Державний земельний банк" пропонується вжити заходів щодо його реорганізації або приватизації.


"Альтернативою ліквідації банку, є його реорганізація або приватизація з метою продажу державного пакета акцій Банку потенційним інвесторам (статутний капітал – 120 млн гривень), що є привабливим з економічної точки зору, оскільки це надасть змогу не тільки повернути кошти до державного бюджету, за рахунок яких був сформований капітал банку, але й залучити додаткові інвестиції в аграрний сектор економіки України", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, в кінці 2015 року Кабінет міністрів України пропонував Верховній Раді дозволити йому реорганізувати і приватизувати Державний земельний банк замість ліквідації.

5 липня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав закон про ліквідацію Державного земельного банку. Передбачалося повернення статутного капіталу банку в державний бюджет України.