ua en ru

Комітет рекомендує Раді посилити відповідальність за порушення у сфері захисту інформації

Комітет рекомендує Раді посилити відповідальність за порушення у сфері захисту інформації Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6711 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, законопроектом пропонується посилити адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

Згідно з проектом, розмір штрафу встановлюється за аналогією стягнення, встановленого статтею 188-31 КУпАП за невиконання законних вимог посадових осіб органів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України щодо усунення порушень законодавства про криптографічний та технічний захист державних інформаційних ресурсів або інформації з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Очікується, що прийняття документу сприятиме підвищенню рівня захисту державних інформаційних ресурсів та/або інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України підписав законопроект №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей".