ua en ru

Комітет рекомендує Раді унормувати облік переселенців

Комітет рекомендує Раді унормувати облік переселенців Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Проект закону рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з прав людини рекомендує прийняти за основу законопроект № 8432 про зміни до законодавства щодо обліку та реєстрації місця проживання громадян на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АРК. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Таке рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання комітету.

"Члени комітету рекомендували Верховній раді прийняти у першому читанні та за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо обліку та реєстрації місця проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим", - сказано у повідомленні.

Крім того, комітет рекомендував ВР при підготовці до другого читання врахувати усі висловлені під час засідання зауваження.

Відповідно до пояснювальної записки, основною метою проекту є унормування процедури обліку внутрішньо переміщених осіб, зокрема, щодо внесення відомостей про місце проживання таких осіб до реєстру територіальної громади.

Також законопроектом передбачається надати можливість громадянам України, які проживали або проживають на тимчасово окупованих територіях, зареєструвати своє місце проживання через орган реєстрації місця проживання особи на тимчасово окупованих територіях, яким визначаються Донецька, Луганська обласні військово-цивільні адміністрації та обласна державна адміністрація Херсонської області для тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей, АР Крим та міста Севастополя відповідно.

Нагадаємо, станом на 27 серпня 2018 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 518 283 переселенця з окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим.

Як писало РБК-Україна, у липні Кабінет міністрів України прийняв стратегію інформаційної реінтеграції Донецької і Луганської областей.