ua en ru

Комітет рекомендує Раді прибрати із законів про ЗМІ слово "інваліди"

Комітет рекомендує Раді прибрати із законів про ЗМІ слово "інваліди" Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Відповідний проект рекомендовано прийняти у першому читанні за основу та в цілому

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує парламенту схвалити урядовий законопроект № 8326 "Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність з Конвенцією про права осіб з інвалідністю та Факультативним протоколом до неї". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

"У першому реченні частини другої статті 17 закону "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" слово "інвалідів" замінити словами "осіб з інвалідністю". В абзаці шостому частини четвертої статті 57 закону "Про телебачення і радіомовлення" слово "інвалідів" замінити словами "осіб з інвалідністю", - йдеться у тексті законопроекту.

Так, відповідний проект рекомендовано прийняти у першому читанні за основу та в цілому.

"За результатами обговорення прийнято рішення рекомендувати Верховній раді України прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність з Конвенцією про права осіб з інвалідністю та Факультативним протоколом до неї в першому читанні за основу і в цілому", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Кабмін зареєстрував відповідний проект закону у парламенті 26 квітня.