ua en ru

Комітет рекомендує Раді дозволити оперативно звільняти з військової служби дезертирів

Комітет рекомендує Раді дозволити оперативно звільняти з військової служби дезертирів Фото: ВРУ рекомендують дозволити оперативно звільняти з військової служби дезертирів

Проект рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону №5062 "Про внесення змін до деяких законів України щодо звільнення з військової служби військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини". Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Під час обговорення на засіданні комітету зазначалося, що законопроектом пропонується передбачити можливість оперативно приймати рішення щодо звільнення з військової служби у запас військовослужбовців, стосовно яких порушено кримінальні провадження за дезертирство, самовільне залишення військової служби або місця служби та оголошено у розшук.

"Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить закріпити на законодавчому рівні можливість звільняти військовослужбовців, стосовно яких порушено кримінальні провадження за самовільне залишення військової служби або місця служби і яких оголошено в розшук, та оперативно приймати рішення щодо комплектування Збройних Сил України, інших військових формувань особовим складом у складній воєнно-політичній обстановці, що склалася у держави", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на території військової частини в селищі Проходи Дергачівського району Харківської області солдат при спробі дезертирувати застрелив з автомата чоловіка і поранив ще одного військового.