ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти закон щодо стимулювання розвитку кредитних спілок

Комітет рекомендує Раді прийняти закон щодо стимулювання розвитку кредитних спілок Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет парламенту з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6405 "Про кредитні спілки". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Наше завдання - стимулювати розвиток кредитних спілок. Адже в умовах зменшення кредитування, малий бізнес може отримати невеликий кредит саме в кредитних спілках", - зазначили в комітеті.

Крім того, комітет прийняв рішення рекомендувати ВР ухвалити за основу проект закону про фінансовий лізинг №6395, який має привести українське законодавство у відповідність з сучасними практиками та кращим світовим досвідом у цій сфері. Запропоновані норми передбачають вдосконалення державного регулювання лізингової діяльності та посилення захисту прав споживачів фінансових послуг.

Нагадаємо, комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради підтримав прийняття в першому читанні законопроекту № 6569 про ломбардну діяльність. Зокрема, нардепи проголосували за винесення в зал парламенту законопроекту "Про регулювання діяльності з надання небанківських кредитів під заставу рухомого майна".