ua en ru

Комітет рекомендує парламенту заборонити використання тварин у пересувних цирках

Комітет рекомендує парламенту заборонити використання тварин у пересувних цирках Фото: Раді рекомендує заборонити використання тварин в пересувних цирках

Відповідний законопроект рекомендують прийняти за основу

Комітет парламенту з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект № 5283 "Про внесення змін до закону "Про захист тварин від жорстокого поводження" (щодо використання тварин у пересувних цирках)". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Зокрема, документом пропонується доповнити статтю 25 закону "Про захист тварин від жорстокого поводження" новою частиною, якою "забороняється використання тварин у пересувних цирках".

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, практика показує, що у пересувних цирках неможливо створити умови для тварин, які будуть відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним властивостям, оскільки гастрольний характер діяльності не дає такої можливості.

Нагадаємо, екологічний комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект № 5119 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гуманного ставлення до тварин з метою морального розвитку суспільства.