ua en ru

Комітет рекомендує Мінсоцполітики провести аудиторську перевірку Фонду соцстрахування

Комітет рекомендує Мінсоцполітики провести аудиторську перевірку Фонду соцстрахування Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Комітет також рекомендував Кабміну прискорити запровадження електронного реєстру листків непрацездатності

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Міністерству соціальної політики провести аудиторську перевірку Фонду соціального страхування. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

"Реформування Фонду соціального страхування - це багатостраждальне питання, яке розглядається комітетом вже три роки. Ситуація на сьогодні трохи покращилась, але лише в 5 областях повністю завершилось реформування. Ми наполягаємо на завершенні цього процесу до 1 листопада поточного року", - підкреслила голова комітету Людмила Денісова.

Так, Мінсоцполітики рекомендовано забезпечити належний контроль за діяльністю Фонду соціального страхування та ініціювати проведення аудиторської перевірки його діяльності.

Крім того, комітет рекомендував Кабінету міністрів України прискорити запровадження електронного реєстру листків непрацездатності.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс зміни в бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у частині збільшення фінансування на 2017 рік.