ua en ru

Комітет рекомендував Раді прийняти держбюджет-2018 у другому читанні

Комітет рекомендував Раді прийняти держбюджет-2018 у другому читанні Фото: Верховна Рада (rada.gov.ua)

Держбюджет-2018 пройшов розгляд профільним комітетом

Держбюджет-2018 пройшов розгляд комітетом Верховної Ради України з питань бюджету та рекомендований до прийняття в другому читанні. Відповідну інформацію розміщено на сайті українського парламенту.

Повідомляється, що за підсумками розгляду профільний комітет рекомендує Верховній Раді передбачити розгляд законопроекту про держбюджет-2018 після прийняття пов'язаних з ним законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році та про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Крім того, комітет рекомендує прийняти проект закону про державний бюджет України на 2018 рік у другому читанні та в цілому як закон з урахуванням пропозицій комітету з питань бюджету щодо змін до законопроекту, погоджених з Міністерством фінансів України.

Нагадаємо, раніше в БПП розповіли, що стримує прийняття держбюджету-2018 в цілому. За словами напрдепа Івана Винника, дискусії про бюджет зведені до обговорення бюджетної децентралізації. Крім того, обговорюється питання введення мит на паливно-мастильні матеріали і скасування ПДВ на скраплений газ.