ua en ru

На комітет Ради винесли спекулятивні питання для зведення рахунків із Ждановим, - радник

На комітет Ради винесли спекулятивні питання для зведення рахунків із Ждановим, - радник Фото: Ігор Жданов (РБК-Україна)

Навколо цієї мети об'єдналися різні групи осіб

Певні політичні сили і групи інтересів спробують використати сьогоднішнє засідання профільного парламентського комітету для зведення політичних рахунків з міністром Ігорем Ждановим і командою Міністерства молоді та спорту. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра спорту Павло Булгак.

"Певні політичні сили і групи інтересів спробують використати сьогоднішнє засідання профільного парламентського комітету для зведення політичних рахунків з міністром Ігорем Ждановим і командою Міністерства молоді та спорту. Тією командою однодумців і побратимів з Майдану, яка послідовно займає принципову позицію з багатьох питань, що заважає цим ділкам жити і працювати за старими антидержавним установок і корумпованим схемами, як у спорті, так і в молодіжній політиці. З подачі наших політичних опонентів на комітет винесено ряд відверто спекулятивних питань", - написав він.

Булгак зазначив, що "шукали і приплітали все, що тільки можна знайти, щоб "замочити" міністра і не розбиратися по суті питань, з урахуванням усіх точок зору, реальних аргументів і об'єктивних факторів, які визначають проблематику в нашій сфері".

Навколо цієї мети об'єдналися різні групки осіб, які категорично не сприймають наступне:

1) Це наказ Міністра Ігоря Жданова про заборону участі українських спортсменів в будь-яких змаганнях на території країни-агресора Росії в т. ч. міжнародних. Найбільше їх обурює заборона державного фінансування таких поїздок і відмова фінансувати за гроші українських громадян проведення в Росії відповідних навчально-тренувальних зборів. Але ми залишаємося твердими у своїй позиції – годувати готельну, транспортну і спортивну інфраструктуру країни агресора – не будемо.

2) Інша група ділків не задоволена нашою принциповою позицією щодо неприпустимості приватизації спортивних об'єктів національного значення, таких, наприклад, як Київський Палац спорту, НСК "Олімпійський", "Арена-Львів" Олімпійський навчально-спортивний центр"Конча-Заспа", Льодовий стадіон, спорткомплекс "Авангард", олімпійська база Заросляк. Вони роками сплять і бачать, як би "прихватизувати" цю власність з наступною зміною її спортивного профілю на виключно комерційну: під забудову, торгові центри, офіси, тощо.

3) Це чинне керівництво державної установи "Укрспортзабезпечення". Сьогодні воно виступає з валом огульних звинувачень на адресу Міністерства з однією єдиною метою – прикрити свою провальну роботу по закупівлі спортивного інвентарю, форми та екіпіровки, безвідповідальність, численні порушення, і самовільне незаконне розірвання контрактів, укладених через систему ProZorro, постійне знущання над спортсменами і тренерами

"Саме нинішній керівник "Укрспортзабезпечення", пан Сириця і його підлеглі несуть пряму відповідальність за неприємну ситуацію, в якій опинилася національна збірна України з легкої атлетики перед Чемпіонатом світу в приміщенні-2018, який відбувся в Бірмінгемі. Цей чоловік і його підлеглі саботували закупівлю необхідної змагальної форми, яка б відповідала вимогам змагань рівня Чемпіонату світу. "Укрспортзабезпеченням" було закуплено відверто неякісні комплекти форми. В ній наші спортсмени фізично не могли виступати на змаганнях такого рівня, їх би просто не допустили до ЧС. Тому, наскільки відомо, Федерації легкої атлетики довелося в дуже стислі терміни шукати варіанти виходу з ситуації. Вони попросили необхідну форму в одного з виробників світового рівня, яку було безкоштовно передано і доставлено вже безпосередньо на місце змагань. З метою будь-яким способом утриматися в кріслі керівника "Укрспортзабезпечення" і прикрити масу порушень, виявлених у діяльності цієї держустанови - пан Сириця не без допомоги наших політичних опонентів почав кампанію з дискредитації Мінмолодьспорту і спортивних федерацій, які не бажають миритися із свавіллям чиновників цієї установи", - повідомив Булгак

4) Великий зуб на команду Міністерства, наш молодіжний департамент та відділ національно-патріотичного виховання, в якому працюють ветерани АТО - є у численних проросійських громадських організацій, близьких до колишніх "регіоналів" і діячів, які працювали на режим Януковича. Ці громадські організації були позбавлені можливості "доїти" державу і використовувати державну фінансову підтримку на реалізацію антиукраїнських проектів та ініціатив у молодіжній сфері.

"Підкреслюємо, що ми завжди відкриті до конструктивного діалогу і співпраці з Комітетом з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму. Цінуємо підтримку та зауваження Комітету, партнерську співпрацю, яка склалася між нами. У той же час, ми категорично проти спроб певних осіб наосліп використовувати Комітет, як майданчик для зведення особистих та політичних рахунків та з метою вбити клин між Міністерством і профільним парламентським комітетом", - резюмував Булгак.

На комітет Ради винесли спекулятивні питання для зведення рахунків із Ждановим, - радник

На комітет Ради винесли спекулятивні питання для зведення рахунків із Ждановим, - радник