ua en ru

Комітет Ради визнав корупціогенним законопроект про підрозділ з розслідування військових злочинів

Комітет Ради визнав корупціогенним законопроект про підрозділ з розслідування військових злочинів Фото: Верховна Рада України

Таке рішення було прийнято на засіданні антикорупційного комітету

Комітет Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції визнав корупціогенним Проект закону 2047а "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо розслідування злочинів, вчинених військовослужбовцями Збройних Сил України, військовозобов'язаними та працівниками Збройних Сил України". Відповідне рішення було прийнято і підтримано сімома членами комітету під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"У громадян, наприклад, є право на недоторканність, на вільний листування тощо. Оперативно-розшукові діяльність - це як раз-таки така діяльність, яка ці права порушує, надається вона судовим рішенням, а в 4-й частині статті 17 Конституції явно записано, що військові формування не мають права обмежувати права і свободи громадян",- заявив народний депутат від БПП Віктор Чумак.

Метою проекту є створення ефективної системи органів досудового розслідування, законодавче врегулювання питань підслідності злочинів та вдосконаленню правової бази для їх досудового розслідування у Збройних Силах України шляхом внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України та Закону України "Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України".

Нагадаємо, в квітні 2015 р. Рада відхилила законопроект про військову міліції.