ua en ru

Рада відхилила законопроект про військову міліцію

Рада відхилила законопроект про військову міліцію Фото: коаліція не знайшла голосів для створення військової міліції

Про військову міліцію можна поки не мріяти

Народні депутати не підтримали в першому читанні законопроект №1882 "Про військову міліцію". За відповідне рішення проголосували лише 186 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

За повернення до голосування проголосувало також 190 нардепів.

Даний законопроект передбачає закріплення правових основ діяльності військової міліції, яка здійснюватиме заходи щодо попередження, виявлення, припинення та досудового розслідування злочинів проти встановленого порядку несення військової служби.

Проектом закону, зокрема, передбачається врегулювати на законодавчому рівні питання статусу, повноважень, організаційної структури, завдань і функцій військової міліції та інших питань, пов'язаних з її діяльністю.

Законопроектом пропонується створити військову міліцію як військове правоохоронне формування, призначене для забезпечення правопорядку серед громадян України, які є військовослужбовцями, військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів, запобігання, виявлення кримінальних та інших правопорушень, скоєних військовослужбовцями.

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що спільна підготовка реформаторського закону про поліцію завершена.