ua en ru

Комітет Ради підтримує прийняття законопроекту щодо підтримки вітчизняного тваринництва

Комітет Ради підтримує прийняття законопроекту щодо підтримки вітчизняного тваринництва Фото: Верховна Рада України

Передбачається, що реалізація законопроекту підвищить конкурентоспроможність галузі

Комітет парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин підтримує законопроект №6044 "Про внесення змін до закону "Про Митний тариф України" щодо створення умов поліпшення економічної ефективності та конкурентоспроможності тваринницької галузі"). Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, у законопроекті шляхом внесення змін до закону про митний тариф України пропонується встановити нульову пільгову і повну ставку ввізного мита стосовно чистопородних племінних кіз замість діючих щодо них пільгової і повної ставок ввізного мита у розмірі 2%.

Планується, що таким чином вдасться забезпечити умов для підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності галузі тваринництва (зокрема, створення високопродуктивного поголів'я кіз).

Передбачається, що реалізація законопроекту дозволить забезпечити розвиток племінної справи у тваринництві та підвищить економічну ефективність і конкурентоспроможність галузі, що в тому числі сприятиме створенню нових продуктивних робочих місць та збільшенню надходжень до бюджетів всіх рівнів.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року Міністерство аграрної політики спростило процедуру отримання державної підтримки на розвиток тваринництва.