ua en ru

Комітет Ради підтримав законопроект про штраф за носіння георгіївських стрічок

Комітет Ради підтримав законопроект про штраф за носіння георгіївських стрічок Фото: Антон Геращенко

Штраф може скласти від 850 до 2550 гривень

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення роботи парламенту підтримав законопроект №2987 про введення штрафу за використання георгіївської стрічки. Про це у Facebook повідомив народний депутат, ініціатор законопроекту Антон Геращенко.

"Тільки що Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав мій проект закону про введення штрафу за використання в цілях пропаганди сепаратизму - символу Російської агресії і пропаганди - так званої "Георгіївської стрічки". Реєстраційний номер законопроекту - 2987. У відповідності з запропонованим мною законопроектом, у разі якщо його підтримає Рада і підпише президент, буде введена адміністративна відповідальність за носіння "Георгіївської стрічки" як символ своєї антиукраїнської діяльності", - повідомив Геращенко.

За його словами, штраф може скласти від 850 до 2550 гривень. Не будуть підпадати під відповідальність особи, які будуть носить отримані раніше державні нагороди, ювілейні та інші знаки, що містять символ "георгіївської стрічки". Крім того, заборона не буде поширюватися в наступних випадках встановлених частиною 4 закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Георгиевская лента скоро будет под запретом!Только что Комитет Верховной Рады по вопросам законодательного обеспечения...

Опубликовано Антоном Геращенко 16 марта 2016 г.

Нагадаємо, у Литві пропонують заборонити розповсюдження і використання георгіївської стрічки, зарахувавши її до забороненої радянської символіки.