ua en ru

Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з Лозового

Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з Лозового Фото: Андрій Лозовий (facebook.comAndriy.Lozovyi)

У Комітеті вважають подання генерального прокурора недостатньо обгрунтованим

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради не підтримав зняття депутатської недоторканності з нардепа Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка), визнавши подання Генеральної прокуратури недостатньо обґрунтованим. Про це йдеться у висновку комітету, який був затверджений сьогодні на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради визнав подання генерального прокурора Юрія Луценка "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Лозового Андрія Сергійовича" таким, що є законно вмотивованим, однак недостатньо обґрунтованим, - зачитав висновок комітету виконуючий обов'язки його глави Павло Пінзеник.

Згідно ухваленого рішення, у комітету є об'єктивні сумніви щодо строків давності застосування положень КПК щодо притягнення до кримінальної відповідальності Лозового. Подання не обґрунтовується належними доказами у частині обґрунтування ухилення від сплати податків.

За рішенням комітету, затверджений висновок має бути направлений голові Верховної Ради Андрію Парубію разом з поданням генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше Лозовий закликав членів комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України підтримати подання Генеральної прокуратури про зняття з нього недоторканності для притягнення до відповідальності.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляв, що Лозовому можуть пред'явити підозра в ухиленні від податків на 1,7 млн гривень.