ua en ru

Комітет Ради з питань ПЕК повинен розглянути питання про постачання електроенергії в Крим, - нардеп

Постачання електроенергії в Крим повинні бути прозорими і тому повинні проходити через "Укрінтеренерго", як державну компанію. Таку думку висловив член комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат парламентської фракції "Народний фронт" В'ячеслав Костянтиновський, коментуючи проект внесення змін до постанови Кабінету міністрів України про постачання електроенергії Крим.

Він назвав неприпустимим "поява приватних неясних компаній на кшталт нового RosUkrEnergo".

"Не вистачало, щоб через окупацію Криму і війну ще хтось наживався і набивав собі кишені нечесним чином", - зазначив Костянтинівський.

Член комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Ігор Насалік також висловив стурбованість інформацією, що з'явилася в ЗМІ, про те, що постачанням електроенергії в Крим будуть займатися сумнівні компанії.

"Звичайно, набагато краще, коли будь-які постачання енергоресурсів виробляються державними компаніями. Постачати електроенергію в Крим має ДП "Укрінтеренерго", - повідомив він.

За словами Насаліка, це питання про постачання електроенергії в Крим необхідно розглянути на одному з найближчих засідань комітету Верховної ради з ПЕК.

Нагадаємо, 8 грудня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Кабінет міністрів України планує прийняти постанову, якою зменшується контроль держави за постачанням електроенергії в Крим і дозволяється постачання електроенергії на півострів через посередників.