ua en ru

Комітет Ради розпочав розгляд законопроекту про антикорупційний суд

Комітет Ради розпочав розгляд законопроекту про антикорупційний суд Фото: ВРУ (РБК-Україна)

Нардепи розглянуть правки до проекту до другого читання

Комітет Верховної ради України з питань правової політики та правосуддя у понеділок, 21 травня 2018 року, розпочав позачергове засідання, на якому розгляне законопроект про Вищий антикорупційний суд, передає кореспондент РБК-Україна.

"На засіданні присутні 17 членів комітету",- заявив голова комітету Руслан Князевич.

Зазначимо, спочатку комітет не міг розпочати роботу близько 40 хвилин через відсутність кворуму.

Так, участь у засіданні комітету беруть представники адміністрації президента, один з авторів законопроекту Георгій Вашадзе, голова Офісу Ради Європи Мортен Енберг, представники Венеційської комісії та інші міжнародні партнери України.

Відповідно до інформації на сайті комітету, на порядку денному проект закону про Вищий антикорупційний суд, № 7440 (друге читання).

Нагадаємо, раніше голова ВР Андрій Парубій повідомив, що представник Венеційської комісії прибув в Україну для узгодження питання про повноваження громадської ради міжнародних експертів антикорупційного суду.

Представник президента України в парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко повідомила, що питання щодо права вето цієї ради ще вирішують. "Інформую вас, що ніяких протиріч з дискусійних питань з міжнародними партнерами немає. Закон не буде йти всупереч Конституції України або обмежувати суверенітет. Ключове дискусійне питання про право ради міжнародних експертів блокувати кандидатури суддів - вирішують. Думаю, до кінця вівторка воно буде вирішене, і ми будемо мати продуктивне голосування ", - відзначала Луценко.