ua en ru

Комітет Ради хоче заслухати голову Держмитслужби щодо протидії корупції у відомстві

Комітет Ради хоче заслухати голову Держмитслужби щодо протидії корупції у відомстві Фото: в Раді хочуть заслухати главу Держмитслужби (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Комітет Верховної ради з питань фінансової політики хоче заслухати голову Держмитслужби Павла Рябікіна щодо протидії корупції у відомстві. Заслуховування має відбутися не пізніше 17 травня.

Вказано, що члени комітету затвердили рішення за результатами заслуховування Рябікіна, керівників Закарпатської та Волинської митниць Держмитслужби на засіданні 18 березня.

Нардепи дали негативну оцінку роботі керівників вказаних митниць і рекомендували главі Держмитслужби розглянути питання про порушення дисциплінарного провадження стосовно них.

"Не пізніше 17 травня комітет планує провести засідання, на якому заслухати голову Держмитслужби про вжиті заходи щодо протидії проявам корупції у митних органах та про результативність такої роботи", - вказано у повідомленні.

Крім того, парламентарі заслухали главу Державної фіскальної служби Вадима Мельника про результати роботи за 2021 рік, у тому числі, щодо кадрової політики (затвердженої нової структури та штатної чисельності), а також заходів, які вживаються у зв’язку із ліквідацією ДФС.