ua en ru

Комітет з економічної політики почав розгляд законопроекту про "Укрнафту"

Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики перейшов до розгляду законопроекту №2273 "Про внесення змін до закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством)", який дозволить державі повернути контроль над компанією "Укрнафта", передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що цей проект закону стояв п'ятим у порядку денному засідання комітету. Проте як заявив голова комітету, народний депутат з фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук, комітет буде працювати до вичерпання порядку денного - поки не розгляне всі питання.

Перед розглядом проекту закону №2273 комітет з економічної політики рекомендував парламенту прийяти в першому читанні законопроект №1327 "Про внесення змін до закону України "Про оренду державного і комунального майна" (щодо особливостей орендних відносин дошкільних навчальних закладів)".

Також комітет з питань економічної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект №1829 "Про внесення змін до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" щодо вдосконалення правового регулювання орендних відносин".

Також комітет з питань економіки рекомендував прийняти в першому читанні законопроект №2382 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих правових аспектів поліпшення позицій України у рейтингу Doing Business)".

Відповідне рішення були одноголосно прийняті на засіданні комітету.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив перерву в пленарному засіданні парламента до 16:00 для проведення засідання комітету Ради з питань економічної політики та розгляду законопроекту №2273.

Раніше нардепи від БПП заблокували трибуну Ради. Народні депутати вимагають провести засідання комітету Верховної Ради з питань економічної політики та розгляду законопроекту №2273", який дозволить державі повернути контроль над компанією "Укрнафта".